informatie

Informatie

FAQ

Stadsdelen is een vrijwilligersinitiatief dat geld inzamelt voor Rotterdammers, door Rotterdammers. Alle donaties gaan rechtstreeks naar Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Ben je Rotterdammer en kun je wat missen? Doe een donatie. Dat kan eenvoudig via de Doneer pagina

Uitzoeken waar je geld goed terecht komt? Dat hebben wij al voor je gedaan.

Alle donaties worden direct gestort op de rekening van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. FBNR helpt Rotterdamse huishoudens in urgente financiële noodsituaties. Acute problemen vragen om een snelle aanpak. Fonds Bijzondere Noden Rotterdam handelt snel bij financiële noodsituaties, waar mogelijk binnen 24 uur. FBNR heeft een ANBI-status: dankzij de ANBI-status is een gift fiscaal aftrekbaar.

Aanvragen voor noodhulp lopen altijd via een hulpverlener. Een gift van het FBNR wordt overgemaakt aan de organisatie die de aanvraag heeft gedaan. De hulpverlener zorgt ervoor dat het geld wordt uitgegeven aan het beoogde doel.

Het volledige bedrag, min de transactiekosten die zijn verbonden aan de betaling (Mollie – €0,35 of €0,29 per transactie) wordt rechtstreeks op de rekening van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam gestort. FBNR gebruikt de donaties om bijvoorbeeld iemands huur of energierekening te betalen. Bij een donatie van €100 gaat er dus €0,35 naar Mollie (voor het faciliteren van de betaling) en €99,65 naar Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

We kunnen alle hulp gebruiken om Stadsdelen onder de aandacht te brengen. Download de perskit en deel Stadsdelen via Instagram, Linkedin en Whatsapp. De perskit bevat afbeeldingen voor Instagram Stories, Social Media posts of posters die je zelf kunt printen. Dank voor je hulp!

Over Stadsdelen

We zien de financiële problemen om ons heen. Hoe kunnen wij snel iemand in nood helpen? En hoe bereiken we deze mensen? Voor een gezin met inkomensverlies en onvoldoende spaargeld is onmiddellijke hulp in contanten het meest nodig. Samen bedachten we Stadsdelen. Een project dat geld ophaalt om mede-Rotterdammers in acute financiële nood te helpen. Het wiel opnieuw uitvinden leek ons onnodig. Dus zijn we op zoek gegaan naar een goed en reeds bewezen Rotterdams initiatief dat werkt, zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Het vrijwilligersteam bestaat uit initiatiefnemer Joris Beek, Matilde Laan, Thomas van der Wel en Marijn Hermans.

Ze worden vergezeld door collega’s en kennissen uit hun privé- en professionele netwerken. 

Nee. We zijn individuele vrijwilligers die een project hebben opgezet, geen organisatie. Donaties worden rechtstreeks gestort op de rekening van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam wordt sinds 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI: 8177.61.615). Hierdoor is de stichting vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht over te ontvangen en te betalen bijdragen. Dankzij de ANBI-status is een gift fiscaal aftrekbaar.

Voor hulpverleners

Nee. Alle aanvragen lopen via Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Ben jij een hulpverlener en wil je graag een aanvraag doen? Ga dan naar de website van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Acute hulp kan zelfs binnen 24 uur geboden worden. 

Voor bedrijven

Ja zeker, heel graag zelfs. Extra leuk: FBNR heeft een ANBI status. Een gift via Stadsdelen aan FBNR kun je zakelijk opvoeren in je boekhouding. 

Absoluut. Ben jij een Rotterdams bedrijf? Klaar met lullen en zin om met opgestroopte mouwen nou eens te poetsen? Dan moeten we jou hebben. Hoe meer Rotterdammers we samen kunnen helpen, hoe beter. 

Verzamel collega’s voor een gezamenlijke bijdrage of vraag jouw bezoeker over het stadshart te strijken en een extra bijdrage op de aankoop te doneren. Zo wordt één local supporten, minstens twee locals supporten.

Voor niet-Rotterdammers

Ja. Tenminste, nog wel. Zelf Rotterdammers, hebben we gekozen om dit initiatief lokaal te houden. Wij roepen Rotterdammers op een andere Rotterdammer te steunen.

Ben jij een niet-Rotterdammer, maar wil je wel doneren aan een Rotterdammer? Dat kunnen we enkel toejuichen!

Ben je enthousiast, kom je niet uit Rotterdam en wil je Stadsdelen ook voor jouw stad? Dat kan.

Neem contact met ons op zodat we onze plannen en vergaarde kennis kunnen delen. 

Help jij een Rotterdammer?🤘🏼​​