informatie

Informatie

FAQ

Stadsdelen is in 2020 in het leven geroepen. Toen als vrijwilligersinitiatief door Joris Beek, Matilde Laan-Mauricio Monteiro, Thomas van der Wel en Marijn Hermans.

In 2022 heeft Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR) Stadsdelen geadopteerd.

Stadsdelen blijft doen waar het ooit mee is begonnen: geld inzamelen voor Rotterdammers, door Rotterdammers.

Ben je Rotterdammer en kun je wat missen? Doe een donatie. Dat kan eenvoudig via de Doneer pagina

Alle donaties worden direct gestort op de rekening van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. FBNR helpt Rotterdamse huishoudens in urgente financiële noodsituaties. Acute problemen vragen om een snelle aanpak. Fonds Bijzondere Noden Rotterdam handelt snel bij financiële noodsituaties, waar mogelijk binnen 24 uur. FBNR heeft een ANBI-status: dankzij de ANBI-status is een gift fiscaal aftrekbaar.

Aanvragen voor noodhulp lopen altijd via een hulpverlener. Een gift van het FBNR wordt overgemaakt aan de organisatie die de aanvraag heeft gedaan. De hulpverlener zorgt ervoor dat het geld wordt uitgegeven aan het beoogde doel.

Het volledige bedrag, min de transactiekosten die zijn verbonden aan de betaling (Mollie – €0,35 of €0,29 per transactie) wordt rechtstreeks op de rekening van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam gestort. FBNR gebruikt de donaties om bijvoorbeeld iemands huur of energierekening te betalen. Bij een donatie van €100 gaat er dus €0,35 naar Mollie (voor het faciliteren van de betaling) en €99,65 naar Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

We kunnen alle hulp gebruiken om Stadsdelen onder de aandacht te brengen. Deel Stadsdelen bijvoorbeeld via Instagram, Linkedin en Whatsapp. Dank voor je hulp!

Over Stadsdelen

Tijdens de lockdown in 2020 zagen Rotterdamse vrienden Joris, Matilde, Thomas en Marijn de financiële problemen om hen heen. Er ontstond een brandende vraag: hoe kunnen wij helpen? Voor een gezin met inkomensverlies en onvoldoende spaargeld bleek onmiddellijke hulp in contanten het meest nodig. Samen bedachten ze Stadsdelen: een project dat geld ophaalt om mede-Rotterdammers in acute financiële nood te helpen.

Het wiel opnieuw uitvinden leek hen onnodig. Dus gingen ze naar een goed en reeds bewezen Rotterdams initiatief dat werkt. Zo kwamen ze bij Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR )terecht.

In 2022 heeft FBNR het initiatief Stadsdelen geadopteerd. FBNR zal Stadsdelen als campagne voortzetten.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam wordt sinds 1 januari 2008 door de Belastingdienst aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI: 8177.61.615). Hierdoor is de stichting vrijgesteld van successie- en schenkingsrecht over te ontvangen en te betalen bijdragen. Dankzij de ANBI-status is een gift fiscaal aftrekbaar.

Voor hulpverleners

Nee. Alle aanvragen lopen via Fonds Bijzondere Noden Rotterdam.

Ben jij een hulpverlener en wil je graag een aanvraag doen? Ga dan naar de website van Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Acute hulp kan zelfs binnen 24 uur geboden worden. 

Voor bedrijven

Ja zeker, heel graag zelfs. Extra leuk: FBNR heeft een ANBI status. Een gift via Stadsdelen aan FBNR kun je zakelijk opvoeren in je boekhouding. 

Absoluut. Ben jij een Rotterdams bedrijf? Klaar met lullen en zin om met opgestroopte mouwen nou eens te poetsen? Dan moeten we jou hebben. Hoe meer Rotterdammers we samen kunnen helpen, hoe beter. 

Verzamel collega’s voor een gezamenlijke bijdrage of vraag jouw bezoeker over het stadshart te strijken en een extra bijdrage op de aankoop te doneren. Zo wordt één local supporten, minstens twee locals supporten.

Voor niet-Rotterdammers

Ja. Tenminste, nog wel. Zelf Rotterdammers, hebben we gekozen om dit initiatief lokaal te houden. Wij roepen Rotterdammers op een andere Rotterdammer te steunen.

Ben jij een niet-Rotterdammer, maar wil je wel doneren aan een Rotterdammer? Dat kunnen we enkel toejuichen!

Ben je enthousiast, kom je niet uit Rotterdam en wil je Stadsdelen ook voor jouw stad? Dat kan.

Neem contact met ons op zodat we onze plannen en vergaarde kennis kunnen delen. 

Help jij een Rotterdammer?🤘🏼​​